The best bookmaker bet365

Дървен материал от www.emsien3.com

Štampa

Slavski ručak težak i preko 5.000 kalorija

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 
Share

Da li ste znali da za vreme jednog slavskog ručka unesemo oko 5000 kalorija?

Na pitanje "kako da održim kilažu i formu u periodu slava?" odgovor nam daju sudenti medicine koji su pokrenuli projekat “Pronađi meru”, koji za cilj ima upravo edukaciju građana o tome kako kroz energetski balans mogu postići optimalnu telesnu težinu.

“Iako znamo da je teško odoleti svim slavskim gurmanlucima, mi kao budući lekari imamo moralnu obavezu da informišemo i edukujemo građane o tome šta su kalorije, na koji način ih unosimo, ali i trošimo. Nije pogrešno da probamo sve đakonije na slavi, ako smo umereni u količini u kojoj ih konzumiramo i ukoliko se sutradan malo više fizički aktiviramo kako bismo unete kalorije potrošili” ističe Milana Rakić, student Medicinskog fakulteta u Beogradu.

maxi2

Pozivajući građane da se posavetuju sa njima u periodu do 15. decembra u Maxi supermarketima Milana je istakla da je važno da građani shvate da kalorije nisu nešto apstraktno, već da ih sasvim lako mogu pratiti njihov unos, prostim uvidom u nitritivne deklaracije koje se nalaze na pakovanjima namirnica.

Budućim lekarima će se tokom vikenda pridružiti i članovi Društva dijetetičara-nutricionista Srbije, a tačan raspored lokacija građani mogu naći na sajtu www.pronadjimeru.com

maxi pronadji meru-62

Projekat „Pronađi meru“ realizuju Komitet za međunarodnu saradnju studenata medicine – IFMSA-Serbia, Udruženje građana Delpas, a uz podršku Ministarstva zdravlja i Coca-Cola fondacije.

Više informacija o projektu "Pronađi meru" pogledajte na: O Pronađi meru  a pratite nas i na zvaničnoj Facebook stranici "Pronađi meru

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com