The best bookmaker bet365

Дървен материал от www.emsien3.com

Štampa

Ključni nutrijenti i kako ih prilagoditi ishrani?

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 
Share

KALORIJE

Ako uzmemo kao primer prosečnu žensku osobu koja unosi 2000 kalorija dnevno moramo voditi računa kako su one raspoređene. Ako pojedete 100 grama krastavca unećete samo 10 kalorija, ali ako se zasladite istom količinom slatke pavlake to je 315 kalorija. Znači ostaje vam “prostora” za ostale namirnice, čak i one kojima želite da se častite. Posle umerenog ručka od grilovanog povrća sa mesom možete se zasladiti palačinkom (162kcal/100gr) ili napitkom (140kcal).

ŠEĆERI

Šećeri su mozgu najvažniji izvor energije, a mogu biti prirodno prisutni u namirnici (voću) ili dodati (osvežavajuća pića) i trebalo bi da čine 10 odsto od ukupnog unosa ugljenih hidrata dnevno. Maksimalna preporučena količina po danu je 90 grama.

MASTI

Masti na etiketi o preporučenom dnevnom unosu kalorija prikazuju ukupnu količinu masti (zasićene i nezasićene) u porciji proizvoda. Prosečna odrasla osoba ne bi trebalo da unosi više od 70 grama dnevno, odnosno više od 15 odsto od ukupnog broja preporučenih kalorija.

SOLI

Mnogi od nas konzumiraju više soli nego što nam je potrebno, pa je važno znati da je maksimalni dnevni unos manje od 6 grama. Dakle, važno je voditi računa o količini soli koju unosimo ne samo putem namirnica, već i dodatnim soljenjem hrane.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com