The best bookmaker bet365

Дървен материал от www.emsien3.com

Štampa

Održavajte formu kontrolom unosa kalorija

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 
Share

Nerado se odričemo namirnica koje volimo, čak i onih za koje mislimo da ne prijaju naročito našem organizmu. Nutricionisti kažu da se ne bi trebalo ničega lišavati, ali potrebno je da budemo svesni toga šta se i koliko jedemo. Ako se samo malo potrudimo i naučimo da čitamo i tumačimo informacije koje se nalaze na ambalaži proizvoda, vrlo lako možemo da uravnotežimo svoju ishranu, napravimo „pametan“ izbor i uživamo u svim namernicama koje volimo. Upravo u tome, u planiranju  izbalansiranih obroka, može nam pomoći uputstvo za  preporučeni dnevni unos kalorija.

 

09

 


Ona se odnosi na približnu količinu kalorija, masti, zasićenih masti, ukupnih šećera, soli ili natrijuma potrebnih za uravnoteženu ishranu zdravih odraslih osoba i dece.


Upustvo za preporučen dnevni unos kalorija je šema obeležavanja nutritivnih vrednosti proizvoda po jednoj porciji i nalazi se jasno istaknuta na ambalaži proizvoda

Osmišljena je tako da informacije o hranljivoj vrednosti budu prvenstveno jasne, smislene i razumljive, čime se ljudima omogućava da naprave odgovarajući izbor prehrambenih proizvoda i donesu ispravne odluke kada je ishrana u pitanju.

Na osnovu informacija na pakovanjima, možemo unapred da planiramo svoje obroke ali i nivo fizičke aktivnosti, koja je neophodna za postizanje i održavanje željene forme.

Više informacija pronađite na internet stranici www.pronadjimeru.com

 

Izvor: Pronadjimeru.com 

 

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com