The best bookmaker bet365

Дървен материал от www.emsien3.com

Štampa

Moždane funkcije i čaj

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 
Share

 

Došlo je vreme za čajeve...

Pijete čaj samo kada ste bolesni? Brojna istraživanja pokazuju da bi čaj trebalo da konzumiraju i zdrave osobe. Veliki je broj benefita od ispijanja čaja, a ovde izdvajamo one koji se odnose na unapređenje moždanih funkcija.

boximage caj

Kreativnost
Čaj može da unapredi kreativnost, pokazuje članak objavljen u časopisu „Motivacija i Emocije“. Istraživanjem je otkrieno da tienin, amino kiselina koja se nalazi u čajevima, pomaže u kreativnom rešavanju problema.

Fokusiranost
Kofein, koji se nalazi i u drugim napicima, mnogo je korisniji kada je u čaju. Naime, kofein koji se nalazi u čaju lakše deluje na čoveka, nego onaj koji se nalazi u kafi. Tako, manja količina kofeina u čaju može da utiče na pažnju i budnost, isto kao i veća količina u nekom drugom napitku.

Koncentracija
Biti u stanju da se ostane skoncentrisan u dužem vremenskom periodu je često ključno za uspeh. Kofein koji se nalazi u čajevima može baš to da omogući.

Multitasking
Dva sastojka koja se pronalaze u čajevima olakšavaju multitasking. Prema jednom istraživanju sprovedenom u Holandiji, spomenuti tienin stimuliše stvaranje alfa talasa u mozgu, koji utiču na relaksaciju. Sa druge strane, kofein utiče na povećanju pažnju. Zajedno ove dve supstance omogućavaju da se smireno i skoncentrisano pristupi rešavanju većeg broja problema u isto vreme.

Izvor: http://www.menshealth.rs

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com