The best bookmaker bet365

Дървен материал от www.emsien3.com

Štampa

„Ne gutajte“ negativne emocije

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 
Share

 

Osobe koje zadržavaju negativne emocije u sebi, ispoljavaju simptome fizičkih tegoba, dok oni koji se upuštaju u raspravu imaju niizak nivo hormona stresa i ne osećaju nikakve tegobe, tvrde naučnici sa Univerziteta „Mičigen“.

Negativne emocije

Ljudi koji ne beže od rasprave već izražavaju ljutnju i bes, zdraviji su od onih koji bes potiskuju i povlače se iz konflikta, tvrde istraživači iz Instituta za društvena istraživanja pri Univerzitetu „Mičigen“.

Do ovog zaključka, istraživači su došli analizirajući podatke 1.842 osobe od 33. do 84. godine.

Ispitanici koji su osećali tenziju i bili preplavljeni negativnim emocijama koje su zadržavali u sebi, ispoljavali su simptome fizičkih tegoba, od bolova do ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Za razliku od njih, ispitanici koji su se, recimo, upuštali u raspravu tokom prepodneva, posle podne su osećali apsolutni mir, bez ijednog uznemiravajućeg simptoma.

Nivo kortizola, hormona stresa, kod njih je bio na niskom nivou, u odnosu na ispitanike koji su sve zadržavali u sebi.

Zato doktor Kara Birdit, rukovodilac istraživačkog tima, savetuje da se nijedan konflikt ne guši, već da se raspravom dođe do rešenja, bez obzira na to da li je reč o nesuglasicama sa direktorom, supružnikom, decom, ili nekim drugim iz okruženja.

Izvor:http://www.rts.rs

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com