The best bookmaker bet365

Дървен материал от www.emsien3.com

Štampa

Probudite se čili i vedri

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 
Share

 

Ako ste nepopravljiva spavalica, a morate rano da ustajete, ova metoda će vam pomoći da u kratkom roku prevaziđete “bolest spavanja”.

budjenje

Da li se ujutro osećate umorno, čak i posle osam sati sna? Eksperti tvrde da naše ponašanje pre odlaska u krevet, kao i nakon buđenja, direktno utiču na to kako se osećamo kada otvorimo oči. Zato ignorišite neprijatan zvuk budilnika i primenite ove trikove…

Pre odlaska na spavanje..

1. Sinhronizujte satove! Naš biološki sat radi u ciklusima od 90 minuta, a kvalitetan noćni san podeljen je na četiri ili pet ciklusa. Ukoliko ustajete u sedam ujutro, onda lako možete da izračunate kada treba uveče da legnete, računajući četiri-pet intervala od po sat i po.

2. Isključite mobilni telefon! Švedski i američki naučnici nedavno su dokazali da mobilni telefon emituje radijaciju koja blokira mozak da dospe u stanje “delta sna” (stanje koje omogućava osećaj potpunog odmora).

3. Odredite pravo vreme za tuširanje… Oko deset sati uveče unutrašnja temperatura tela prirodno pada, što je signal za mozak – da počne da oslobađa hormon melatonin. Kupanje/tuširanje sat i po pre odlaska na spavanje simulira ovaj pad temperature, što ubrzava ulazak u “delta fazu”.

Kada se probudite…

1. Nemojte ponovo da zaspite! Tako ćete započeti novi ciklus sna od devedeset minuta, a nakon (naglog) buđenja duže ćete biti pospani i letargični. Umesto toga, na zvuk budilnika ustanite iz postelje i – pravac na tuširanje!

2. Pijte sok od pomorandže umesto mleka! Tokom noći pada nivo šećera u krvi i tečnosti u organizmu, što su ključni faktori koji uzrokuju jutarnju slabost i usporenost. A budući da je sok od pomorandže sadrži ugljene hidrate, eliminisaće ovaj osećaj za manje od deset minuta.

3. Jedite meso i povrće! Nedostatak gvožđa uzrokuje nemiran san, često ustajanje, čak hodanje u snu. Zato je najbolje da uzimate gvožđe kao dodatak ishrani (uz konsultaciju sa lekarom), ili da povećate unos zelenog lisnatog povrća i crvenog mesa.

Autor: Life Content

 

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com