The best bookmaker bet365

Дървен материал от www.emsien3.com

Štampa

STUDENTI MEDICINE SAVETUJU GRAĐANE Značaj pronalaženja mere u svim segmentima života

Ocena korisnika:   / 2
NajlošijeNajbolje 
Share

STUDENTI MEDICINE SAVETUJU GRAĐANE  

Značaj pronalaženja mere u svim segmentima života

4. novembar 2013, Niš – Tokom narednih sedam dana, u više Maxi supermarketa u Nišu, studenti medicine će edukovati potrošače o pravilnom čitanju preporučenog dnevnog unosa hranjivih materija istaknutog na pakovanjima proizvoda. Budući lekari, članovi IFMSA-Serbia će kroz razgovor i interakciju sa potrošačima objasniti kako svaki pojedinac uvidom u preporučeni dnevni unos kalorija može da planira dnevne potrebe svog organizma. 

20131011 103656ujj

 

Svi zaintersovani posetioci Maxi objekata u Nišu, svakog radnog dana od 17 do 19 časova i vikendom od 11 do 13 časova imaće priliku da nauče pravilno čitanje etiketa, da igraju zanimljive igrice sa studentima medicine i osvoje brojne nagrade, kao i da pitaju buduće lekare sve što ih zanima o pravilnom unosu kalorija i važnosti bavljenja fizičkom aktivnošću.  

Edukacija posetilaca u supermarketima se paralelno realizuje i u Maxi objektima u Beogradu, a planirane su i aktivnosti za građane i u Kragujevcu i Novom Sadu.

„Projekat „Pronađi meru“ je počeo prošle godine organizovanjem najmasovnijeg javnog časa fizičkog vaspitanja u kojem su učešće uzele sve osnovne škole u Nišu. Ove godine projekat nastavljamo kroz edukaciju potrošača u supermarketima, u okviru „Pronađi meru“ kampanje. Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ će sprovesti istraživanje navika građana Srbije u konzumiranju hrane i pića, kao i navika u bavljenju fizičkom aktivnošću, a u skladu sa najsavremenijim istrazivačkim metodologijama. Planirana je i organizacija različitih predavanja, radionica i treninga širom Srbije, radi informisanja opšte javnost o važnosti bavljenja fizičkom aktivnošću i izbalansirane ishrane u cilju prevencije različitih oboljenja.“ - istakao je Stevan Stojanović, predsednik IFMSA-Niš.

„Pronadji meru“ je projekat informativno-edukativnog karaktera, koji će sprovoditi studenti medicine okupljeni u Komitet za međunarodnu saradnju studenata medicine, IFMSA-Serbia i Udruženje građana „Delpas“ iz Beograda. Ceo projekat se realizuje uz podršku Coca-Cola Fondacije i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Datum

Vreme

Adresa objekata

4. novembar 2013.

17-19

Knjeginje Ljubice 13

5. novembar 2013.

17-19

Bulevar Nemanjića 10

6. novembar 2013.

17-19

Bulevar 12. februar 80

7. novembar 2013.

17-19

Vizantijski Bulevar 76, Duvanište III

8. novembar 2013

17-19

Romanijska 13

9 i 10. Novembar 2013.

11-13

Bulevar Zorana Đinđića 11

 

Beograd, 28. oktobar 2013. – Tokom naredne dve nedelje, u više Maxi supermarketa u Beogradu, studenti medicine će edukovati potrošače o pravilnom razumevanju preporučenog dnevnog unosa hranjivih materija istaknutog na pakovanjima proizvoda. Budući lekari, članovi IFMSA-Serbia će kroz razgovor i interakciju sa potrošačima objasniti kako svaki pojedinac uvidom u preporučeni dnevni unos kalorija može da planira dnevne potrebe svog organizma.

Svakog radnog dana od 17 do 19 časova i vikendom od 11 do 13 časova na više lokacija u okviru mreže beogradskih Maxi objekata, potrošači će moći da se posavetuju sa studentima medicine i pitaju sve što ih zanima oko preporučenog dnevnog unosa hranljivih materija, kao i važnosti bavljenja fizičkom aktivnošću. Nakon aktivnosti u Beogradu, studenti medicine će i u Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu realizovati akciju u hipermarketima sa ciljem da se što veći broj građana informiše o važnosti razumevanja preporučenog dnevnog unosa hranljivih materija.

Tabela - studenti u hipermarketima

 

„Ova akcija samo je jedna od aktivnosti koju će studenti medicine, kao nosioci ove kampanje realizovati tokom narednih godinu i po dana u okviru velike nacionalne kampanje „Pronađi meru“. Osim edukacije potrošača u supermarketima, u okviru „Pronađi meru“ kampanje biće realizovane najrazličitije aktivnosti. Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ će sprovesti istraživanje navika građana Srbije u konzumiranju hrane i pića, kao i navika u bavljenju fizičkom aktivnošću, a u skladu sa  najsavremenijim istrazivačkim metodologijama. Planirana je i organizacija različitih predavanja, radionica i treninga širom Srbije, radi informisanja opšte javnost o važnosti bavljenja fizičkom aktivnošću i izbalansirane ishrane u cilju prevencije različitih oboljenja.“ - istakao je Saša Rajšić, predsednik Komiteta za međunarodnu saradnju studenata medicine – IFMSA-Serbia.

 

Projekat „Pronađi meru“ je isključivo edukativnog karaktera, a sprovodiće ga studenti medicine okupljeni u Komitet za međunarodnu saradnju studenata medicine, IFMSA-Serbia i Udruženje građana „Delpas“ iz Beograda. Ceo projekat se realizuje uz podršku Coca-Cola Fondacije i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com