The best bookmaker bet365

Дървен материал от www.emsien3.com

Could not compile stylesheet for simplistic. Using last compiled stylesheet.

Ssa

Postavljen u: Ishrana
utorak, januar 21 2014, 09:34 AM
Ako ja imam 14-15god. da li ja smem da koristim Super Mass Gainer(to je kao kreatin,protein)?Ako prestanem da ga koristim da li bi mi se neto dogodilo?I jel to treba da se koristi posle treninga?

Lokacija [ Pogledajte veću mapu ]

Odgovori (1)
 • Prihvatite odgovor

  utorak, januar 21 2014, 12:08 PM - #permalink
  Poštovani mladiću,

  Odgovor je jednostvan i jasan imas 14-15 god. i unos proteina ili kreatina ne može da bude preporuka u tvom životnom dobu a ni jedan trener ne bi smeo da ti predloži suplemente u ishrani.

  Telesni rast odnosno koštani razvoj završava se između 18-21. godine, pa samim tim za adolescenta od 15 godina nisu preporuke treninzi snage, već sportovi izdržljivosti. Gornji limit organizma za unos proteina je 2 g po kg telesne mase. Suplementima se unosi i znatno više. Unos proteina iznad dozvoljenog limita može da ugrozi funkciju bubrega i jetre, jer se organizam preopterecuje ureom i drugim produktima metabolizma azota. A sa druge strane nema pouzdanih naučnih dokaza da povećani unos proteina doprinosi povećanju misićne mase. Zato pojedi 3 belanca dnevno, namernice životinjskog porekla (meso, riba, jaja, mleko i mlečni proizvodi) koje sadrže sve esencijalne amino-kiseline te se smatraju visoko kvalitetnim proteinima. Mleko ili čokoladno mleko istovremeno osigurava vodu, proteine, ugljene hidrate i kalcijum, tako da može biti korisno za rehidraciju, hipertrofiju mišića, nadoknadu glikogena i mineralnih materija ili izvor hranjivih materija između dve epizode vježbanja.

  S poštovanjem,
  Dr Danijela Ristić-Medić
  The reply is currently minimized Show
Vaš odgovor
Širina: , Dužina: .

Navedite lozinku da biste zaključali razgovore samo korisnicima koji imaju lozinku.

Možete da dodate dodatne URL adrese koje želite da uključite u svoj post.

Dodaj URL

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com