The best bookmaker bet365

Дървен материал от www.emsien3.com

Could not compile stylesheet for simplistic. Using last compiled stylesheet.

kreatin

Postavljen u: Ishrana
utorak, oktobar 15 2013, 01:36 PM
ovako, zanima me da mi kazete nesto vise o kreatinu, prvenstveno da li je stetan dugorocno, kako ga koristiti, koliko dugo, koji je najbolji?>
Odgovori (2)
 • Prihvatite odgovor

  sreda, oktobar 16 2013, 11:46 PM - #permalink
  Poštovani,
  Kreatin monohidrat je jedan od najpopularnijih suplemenata među sportistima koji ga koriste za povećanje mišićne izdržljivosti. Uzima se 1 kašičica (5g) dnevno sa 500 ml vode pre treninga. Važno je piti dovoljno vode tokom dana, najmanje još 2 l vode zato što kreatin doprinosi dehidrataciji . U nasem telu ne postoje značajni depoi kreatina koje bi telo u stanju napora koristilo kao izvor energije. Samim tim, sav višak koji se unosi pretvara se u kreatinin. Pre upotrebe ovih preparata treba se konsultovati sa ordinirajucim lekarom, trenerom i farmaceutom radi pravilne primene suplementa. Najčešće nuspojave vezane za nepravilan unos kreatina su pojave grčeva, gastrointestinalne smetnje, povećanja krvnog pritiska pa čak i disfunkcije bubrega, Upotreba kreatina se izričito zabranjuje deci odnosno osobama ispod osamnaest godina, trudnicama, ženama u fazi dojenja i osobama koje imaju problema sa jetrom i bubrezima. Kreatin je efektan u kratkom roku i napornim vežbanjima, kao što je sprint. Kreatin ne treba kombinovati sa drugim suplementima, posebno onim koji sadrže kafetin i efedrin. Naš organizam proizvede dnevno oko 2g kreatina. Kreatin se sintetizuje u jetri, pankreasu i bubrezima od aminokiselina: arginina, glicina, metionina. Ove aminokiseline smanjuju mišićni zamor tako što transportuju energiju u ćelije zbog čega mišići izgledaju veći. Sintetizovan kreatinin se transportuje do mišića da bi se uskladištio sa fosfatom jer kreatin pospešuje obnovu adenozin trifosfat (ATP) -a koji se koristi prilikom rada mišića. Do sada nema publikovanih naučnih studija da pravilna upotreba kreatina moze imati neke nepovoljne zdravstvene efekte. Međjutim, s obzirom da se kreatin upotrebljava nedovoljno dugo da bi se naučno ustanovili njegovi dugorocni efekti na oraganizam ne treba ga uzimati osim ako se profesionalno ne bavite sportom.

  S poštovanjem,

  Dr Danijela Ristić-Medić
  The reply is currently minimized Show
 • Prihvatite odgovor

  petak, oktobar 18 2013, 01:45 PM - #permalink
  hvala, puno... sta mi preporucujete da koristim tokom treninga i uopste u ishrani da povecam misicnu masu a da nije kreatin, pa cak i da nema ovakav efekat kao kreatin... posto imam 19godina, i imam 70 k a visko sam 190cm.
  da napomenem ishrana mi je prilicno raznovrsna, imam od 3 do 5 obroka dnevno, i opet ne mogu da se ugojim?
  The reply is currently minimized Show
Vaš odgovor
Širina: , Dužina: .

Navedite lozinku da biste zaključali razgovore samo korisnicima koji imaju lozinku.

Možete da dodate dodatne URL adrese koje želite da uključite u svoj post.

Dodaj URL

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com