The best bookmaker bet365

Дървен материал от www.emsien3.com

Could not compile stylesheet for simplistic. Using last compiled stylesheet.

dijeta

Postavljen u: Ishrana
utorak, mart 11 2014, 02:10 AM
Postovani,
Molila bih za odgovor kad god ste u mogucnosti.Ja sam Pesic Milica,moj brat je imao cir na dvanaestopalacnom crevu koji je krvario,i bio je u bolnici 10 ak dana,primao krv i infuziju i skoro da nije jeo uopste,sada je na kucnom lecenju medjutim lekari nam ne daju skoro nikakve informacije o tome sta konkretno sme da jede,rekli su sam samo ne zacinjeno i przeno,ima 35 godina..sta konkreto od namirnica sme da jede i kojom metodom obrade?
Odgovori (2)
 • Prihvatite odgovor

  sreda, mart 12 2014, 10:56 PM - #permalink
  Poštovana,

  Nijedno istraživanje nije dokazalo prednost blage dijete ili dijete po strogo određenim pravilima kod čira na dvanaestopalačnom crevu u odnosu na uobičajenu hranu. Zato se obolelima ne postavljaju nikakve zabrane u vezi ishrane ali savetuje im se da u periodu kada imaju bolove izbegavaju onu hranu za koju primete da im pojačava bol. Oboleli koji piju dosta slatkog mleka istina imaju smanjenje bola, ali se endoskopski utvrdilo da kod njih čir sporo zarasta. Medjutim, osnovna smernica je ipak smanjene unošenja masne hrane, uz preporuku da se da se jede više belančevina i složenih ugljenih hidrata, da obroci budu količinski mali ali česti, na 3-4h, da se polako žvace hrana, da se ništa ne uzima toplo, već mlako.
  Namirnice koje se preporučuju: beli ili polubeli hleb od prethodnog dana, dvopek
  prepečeni hleb, pšenični griz, kokice, testenine od heljde, integralni pirinač, riba (kuvana, pečena bez masnoće, ali ne i pržena,oslić, pastrmka,skuša), nemasna mesa (kuvana, pečena uz dodatak vode, ne pržena) – piletina, ćuretina, junetina, jagnjetina, konjsko, ždrebeće meso); mladi nemasni sir, acidofilni jogurt sa probioticima, kiselo mleko, kefir, kuvano povrće (boranija, crveni pasulj, šargarepa, tikvice, kupus, mlad grašak, paradajz bez kore i semenki, krompir kuvani u komadu ili pire), sveže lisnato povrće, pre svega kupus, zelena salata, rukola, sveže voće-banane, jabuke, dinje, oguljena, nastrugana jabuka, sveži voćni sokovi, kompoti od breskve i jabuke, kuvano i zgnječeno suvo voće, zeleni čaj, čaj od kantariona i kamilice, sok od svežeg kupusa,1 čaša 4 puta dnevno, med (ne više od 3 kašičice dnevno).
  Namirnice koje se ne preporučuju: zreli masni sirevi i topljeni sirevi, svinjsko meso, meso od divljači, guščije meso, dimljena mesa, prerađevine od mesa, riblje konzerve, tvrdo kuvana jaja, majonez, svež kukuruzni,raženi hleb, masno i lisnato testo, krofne, torte, kiseli kupus, kelj, krastavci, pečurke, konzervisano povrće, paprika, rotkva, sveži luk, krompir pržen na masti, nezrelo voće, voće sa mnogo fruktoze, veće količine marmelade, smokve, trešnje, šljive, sva žestoka pića, ledena pića, sladoled, turska kafa, ljuta paprika, senf, luk, beli luk i ren.
  S poštovanjem
  Dr sc med Danijela Ristić-Medić
  The reply is currently minimized Show
 • Prihvatite odgovor

  ponedeljak, jun 20 2016, 07:02 PM - #permalink
  koje su to namirnice koje nam omogucuju da unesemo sve sto nam treba, a da pritom mi ne unesemo ono sto nam ne treba hvala

  Lokacija [ Pogledajte veću mapu ]

  The reply is currently minimized Show
Vaš odgovor
Širina: , Dužina: .

Navedite lozinku da biste zaključali razgovore samo korisnicima koji imaju lozinku.

Možete da dodate dodatne URL adrese koje želite da uključite u svoj post.

Dodaj URL

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com