The best bookmaker bet365

Дървен материал от www.emsien3.com

Štampa

DA LI STE ZNALI?! JAPANCI ZIMI JEDU YUZU, A RUSI PIJU SBITEN

Ocena korisnika:   / 1
NajlošijeNajbolje 
Share

Svaki narod na planeti ima svoja tradicionalna jela i napitke koja se razlikuju u zavisnosti od godišnjeg doba i sezone. Istražili smo šta je to što se najviše konzumira zimi i došli do vrlo zanimljivih informacija.

Hunzi, narod iz Pakistana, su najzdraviji ljudi na svetu jer se hrane i žive potpuno prirodno. Jedan od ključnih faktora njihovog zdravlja su kajsije. Tokom zime piju ulje od koštica kajsije, koje koriste za kuvanje, kao preliv i losion za lice.

da_li_ste_znali.jpg

U Skandinaviji se za Božić tradicionalno priprema bakalar uz svinjsku mast i slaninu. Za doručak u zimskom periodu je omiljena voćna supa prelivena kremom, servirana uz hleb i sir. Supa od žutog graška,Ärtsoppa, služena uz palačinke je popularan dodatak večeri tokom zime.

Japanci tokom zime uživaju u Yuzu, zimskom citrusu. Iako ne može da se jede ceo, njegov sok i kora se široko koriste u kuvanju i pravljenju svežih sokova. Novogodišnji period uključuje jela, kao što su:  Toshikoshi-Soba, dugi rezanci napravljeni od heljdinog brašna, koji kada se pojedu uoči novogodišnje noći predstavljaju prosperitetnu godinu itradicionalno japansko novogodišnje jelo,Osechi.

Zimska trpeza u Rusiji je nezamisliva bez tople supe, supe od kupusa i nacionalne supe Boršč, koja je napravljena od goveđeg ili svinjskog mesa, paradajza i/ili cvekle. Već duže vreme Rusi ne piju čaj. On je potpuno zamenjen sbitenom. To je tradicionalno rusko piće sa medom, lekovitim biljem i začinima, u njemu se uživa dok je vruće.

Eskimi su popularni lovci. Tokom zime idu u lov na irvase, foke ili pecaju kitove. Meso se jede sirovo, sušeno ili kuvano. Foke su glavni izvor hrane, pogotovo zbog svoje masti i kože.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com