The best bookmaker bet365

Дървен материал от www.emsien3.com

Štampa

Zaslađivači i vežbanje tokom trudnoće

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 
Share

 

fertile ground - article2Trudnoća može biti povezana sa željom za slađom hranom. U pitanju je potreba za više kalorija kako bi se podržao razvoj fetusa tokom trudnoće, izazvana normalnim hormonalnim promenama koje se u ovom periodu dešavaju. Niskokalorični zaslađivači i hrana mogu da pomognu ženama da održe zdravu ishranu, bez rizika od propratnih efekata tokom trudnoće. Veliki broj dokaza pokazuje da zamena šećera niskokaloričnim zaslađivačima u hrani i pićima može da pomogne osobama u regulisanju unosa kalorija zato što se ne osećaju uskraćenim i uživaju u ukusnoj hrani.

Žene koje razmišljaju o trudnoći treba da se konsultuju sa svojim lekarom u vezi sa optimalnom ishranom (što podrazumeva širok izbor različite hrane) kako bi zadovoljile potrebe za razvojem deteta u stomaku. Redovno vežbanje je još jedan važan deo zdrave trudnoće, i postoje različite vrste vežbi koje budućim majkama pomažu da ostanu aktivne i poboljšaju svoje zdravlje i opšte stanje tokom meseci pre porođaja.

Promocija balansirane ishrane  i zdravog načina života u detinjstvu

Deci je potrebno mnogo hranljivih sastojaka za rast i razvoj tela i mozga. Većina dece je fizički veoma aktivna i, po pravilu, njihov energetski balans (količina kalorija koje unose u odnosu na količinu koju potroše) podrazumeva dobijanje kilograma kako bi držali korak sa sve većom visinom i telesnom masom. Balansirana ishrana koja obuhvata izbor hrane iz različitih grupa može da obezbedi odgovarajuću količinu energije i hranljivih sastojaka koji pomažu u rastu i razvoju deteta.

Svakodnevni život i dece i odraslih se promenio od kako imaju pristup hrani bogatoj kalorijama. Sve više dece ima višak kilograma i dečja gojaznost postaje ozbiljan zdravstveni problem jer podrazumeva buduće rizike u odraslom dobu ili čak tinejdžerskim godinama. 

 

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com