The best bookmaker bet365

Дървен материал от www.emsien3.com

Štampa

BEZBROJ NAČINA DA LETI BUDETE FIZIČKI AKTIVNI

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 
Share

BEZBROJ NAČINA DA LETI BUDETE FIZIČKI AKTIVNI

Često postavljamo pitanja kako vežbati tokom letnjih meseci, koliko puta, na koji način, koliko dugo i koje vežbe? Sem površno izrečenih saveta „Vežbajte, to je zdravlje!“, obično budemo uskraćeni za odgovor. Fizička aktivnost sa sigurnošću može da zameni mnoge lekove, ali isto, složićemo se, ni jedan lek ne može da zameni fizičku aktivnost. Da bi svemu ovome dali veći smisao potrebno je da usaglasimo osnove vežbanja tokom vrelih letnjih meseci, a ujedno i da se osvrnemo na nove letnje trendove vežbanja, i učinimo ovo leto spektakularnim.

04 BEZBROJ NAČINA DA LETI BUDETE FIZIČKI AKTIVNI

Unos tečnosti je definitivno osnova svakog vežbanja, naročito leti na visokim temperaturama. Ukoliko ne unesete dovoljno tečnosti, možete dehidrirati i osećati mučninu i glavobolju. Da biste izbegli ove simptome koji u slučajevima ozbiljne dehidriranosti mogu izazvati i gubitak svesti, budite dobro hidrirani. Unosite tečnost, pre, tokom i posle vežbanja. Ponesite vodu sa sobom i unosite 150-200ml na svakih 15-20 minuta, čak i ako ne osećate žeđ. Nakon vežbanja potrebno je da unesete količinu tečnosti koju ste tokom vežbanja izgubili, bez dodatnog preterivanja.

Kada je previše toplo, vežbajte pametno, ne intezivno. Najbolje je da vežbe odradite rano ujutru, ili uveče. Najbolji savet je da se vežba u klimatizovanim fitnes centrima, gde organizam nije izložen tepmeraturnim promenama. Ukoliko se ipak odlučite da iskorisite lep i sunčan dan, vožnja rolera ili bicikla pored reke bi takođe pokrenulo vaše telo. Svakako izbegavajte vežbanje napolju u periodu od 10-16h.

Obratite pažnju kako se oblačite tokom letnjih dana. Nošenje laganih svetlijih materijala se uvek savetuje, ali možda podjednako dobar savet je nošenje odeće od specijalih materijala koji „dišu“ (dry fit, clima cool i sl.), svakako prirodni materijali poput pamuka i lana upijaju vlagu, pa možete iskoristiti i njih.

Da li ste razmišljali kako vežbanje da učinite zanimljivijim? Možda vežbanje u paru? Ono što je pravilo u ronjenju ili plivanju, postalo je važno i za rekreativni sport. Vežbanje u paru je interesantnije, bezbednije i lepše, naročito ako se odlučite za ekstremniji vid vežbanja.

Najbolji način da leti održite formu jeste da vežbate u vodi. Iskoristite boravak na moru, bazenu, jezeru i hodajte brzo kroz vodu. Na taj način zatežete mišiće nogu. Zatim lezite u plićak na leđa, oslonite se na laktove, a noge širite i skupljajte. Takođe, pokušajte prvo da plivate samo nogama, pa potom samo rukama, aktiviraćete rad celog tela.

Svakodnevno se rađaju novi načini vežbanja koji se udaljavaju od klasičnih. Kako leto da učinimo ludo zabavnim, a da ne provodimo vreme nužno samo u teretani? Da li ste čuli za AquaAllure? Vožnja bicikla u vodi, je možda idealna tehnika dobrog vežbanja koju možete da praktikujete i u paru. Ovaj interesantan način vežbanja, najčešće u bazenu, koristi prirodni otpor vode kako bi vožnju biciklom učino težim i izazovnijim. Ili možda aerobik u vodi, intezivan trening koji traje do 40 minuta najčešće u jutarnjim časovima, aktivira mišiće celog tela. Probajte!

Ako se ipak odlučite za klasične metode vežbanja, dane možete iskoristi za jogu ili pilates u prirodi, plivanje u moru, pa čak i laganu šetnju pored reke ili jezera. Zabavite se i skakanjem na talasima, na taj način zatežete zadnju ložu i butine. Niste znali? Ne osećajte se glupo, skačite iznad površine talasa koji nailazi i učinite vaše telo gipkijim.

Za koji god vid vežbanja da se odlučite, slušajte svoje telo! Proverite vremensku prognozu i krenite u akciju.

Više informacija o projektu "Pronađi meru" pogledajte na: O Pronađi meru  

Zapratite nas i na zvaničnoj Facebook stranici "Pronađi meru

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com